Verslag 2015

Partyservice Steenbergen wint Bouwspecialist XXL-toernooi

PESSE – De vijfde editie van het Bouwspecialist XXL 7-tegen-7-toernooi is gewonnen door Partyservice Steenbergen. De velden van Pesse waren zondag 21 juni het decor van de vijfde editie van het Bouwspecialist XXL-toernooi, een groot en kwalitatief hoogwaardig toernooi voor voetballers uit de regio.

Dit jaar deden er dertig teams mee. ’s Morgens werden in zes poules van vijf teams wedstrijden afgewerkt. Ook ’s middags speelde elke team weer in een andere poule. Daardoor speelde iedereen minimaal acht poulewedstrijden tegen verschillende teams en daarna werd er een ranglijst opgemaakt op basis van het aantal behaalde punten. De eerste acht teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales. Voor titelverdediger FC Binnenkantjevoet zat het toernooi er na de poulefase op.

In de middagpauze kreeg een speler van elk team drie kansen om het spel ‘schiet het kratje van het latje’ te winnen. Dit spel werd gewonnen door Rolf Elema van Veld 2 en Jeffrey van Veen van HopHopin1keerop. Zij schoten twee keer het kratje van het latje en in de shoot-out ronde waren ze aan elkaar gewaagd, waardoor zij samen de prijs moesten delen.

In de kwartfinales bleken FC Fluhtters, Partyservice Steenbergen, Gemeente Hoogeveen en Restaurant de Muzikant te sterk voor hun tegenstanders, waardoor zij doorgingen naar de halve finales. In de halve finales waren de teams aan elkaar gewaagd, want beide halve finalewedstrijden werden beslist door strafschoppen. FC Fluhtters en Partyservice Steenbergen rekenden na een zenuwslopende strafschoppenreeks af met respectievelijk Restaurant de Muzikant en Gemeente Hoogeveen. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Restaurant de Muzikant. Zij wonnen met 4-2 van Gemeente Hoogeveen. De grote finale tussen Partyservice Steenbergen en FC Fluhtters werd beslist vanaf de strafschopstip, omdat het na reguliere speeltijd 1-1 stond. Partyservice Steenbergen trok aan het langste eind. De dag werd vervolgens, onder het genot van een hapje en een drankje, met de muzikale omlijsting van zanger Jan Warringa afgesloten.

,,Wij vonden het, ondanks het af en toe mindere weer, een zeer geslaagd toernooi. We willen deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook bedanken voor hun medewerking aan dit toernooi”, aldus de activiteitencommissie van SV Pesse.

Andere jaren

2017
2015
2014