Verslag 2017

Elimieten winnen Pand 3&40 XXL-toernooi

PESSE – De zevende editie van het Pand 3&40 XXL 7-tegen-7-toernooi is gewonnen door Elimieten. De velden van Pesse waren zondag 25 juni het decor van de zevende editie van het Pand 3&40 XXL-toernooi dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een groot en gezellig toernooi.

Dit jaar deden er, vanwege twee afmeldingen op het laatste moment, 28 teams mee. ’s Morgens werden in zes poules van vijf á vier teams wedstrijden afgewerkt. Ook ’s middags speelde elke team weer in een andere poule. Er waren ’s middags drie winnaarspoules en drie verliezerspoules. Daardoor speelde iedereen minimaal zes poulewedstrijden tegen verschillende teams en daarna werd er in de winnaarsronde een ranglijst opgemaakt op basis van het aantal behaalde punten. De eerste acht teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales. Voor titelverdediger Sporting Catenaccio bleek de winnaarsronde niet haalbaar, waardoor zij hun titel niet wisten te verdedigen. Ook wisten zij de verliezersronde niet te winnen, want daarin ging de eerste prijs naar Easy Company.

In de middagpauze kreeg een speler van elk team drie kansen om het spel ‘schiet het kratje van het latje’ te winnen. Dit spel werd gewonnen door Dave Padding van Boemklapdakeraf. Hij schoot net als Tim Mulder van FC Duune twee keer raak, waarna hij na een shoot-outronde als winnaar overbleef.

In de kwartfinales bleken Bollandspor, Lord FC, Elimieten en oud-winnaar Party Service Steenbergen te sterk voor hun tegenstanders. In de halve finales waren de teams aan elkaar gewaagd, want beide partijen werden vanaf de strafschopstip beslist. Elimieten bereikte de finale ten koste van Bollandspor, terwijl Lord FC afrekende met Party Service Steenbergen. De strijd om de derde plek werd opnieuw vanaf elf meter beslist. Party Service Steenbergen wist dit keer wel te winnen en zij zagen dat de Elimieten met 2-0 te sterk waren voor Lord FC in de grote finale. Daardoor kende het prestigieuze toernooi in de vorm van de Elimieten een nieuwe winnaar.

,,Wij vonden het een zeer geslaagd toernooi. We willen deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook bedanken voor hun medewerking aan dit toernooi”, aldus de activiteitencommissie van SV Pesse.

Winnaar 2017
Winnaar kratje van het latje 2017

Voorgaande jaren

2015
2014