Verslag 2014

FC Binnenkantje voet wint XXL 7 tegen 7 toernooi

De vierde editie van het Bouwspecialist XXL 7 tegen 7 toernooi is zondag gewonnen door FC Binnenkantje voet. Zij versloegen in de finale van het toernooi De Reigers met 2-0. Veel publiek was er naar Sportpark de Marke gekomen om te genieten van de bij vlagen oogstrelende combinaties van de voetballers.

Dit jaar deden er 29 teams mee. ’s Morgens werden in vijf poules van vijf teams en een poule van vier teams wedstrijden afgewerkt. Ook ’s middags speelde elke team weer in een andere poule. Daardoor speelde iedereen minimaal zeven poulewedstrijden tegen verschillende teams en werd er aan het einde een ranglijst opgemaakt op basis van het behaalde aantal punten. De eerste acht teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales. Voor titelverdediger Thoekie United zat het toernooi er na de poulefase op.

In de middagpauze kreeg een speler van elk team drie kansen om het spel ‘schiet het kratje van het latje’ te winnen. Dit spel werd gewonnen door Geert Jan de Blecourt van vv Bahrein. Hij schoot een keer het kratje van het latje en in de shoot-out ronde tegen vier tegenstanders herhaalde hij dat op fraaie wijze.

In de knock-outfase waren de teams aardig aan elkaar gewaagd, want in de meeste wedstrijden moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Zo werden beide halve finales beslist door strafschoppen. De Reigers deden dat beter dan HZVVEEN, terwijl FC Binnenkantje voet vv Bahrein uit het toernooi schoot. De strijd om de derde plek werd eveneens beslist vanaf de strafschopstip. HZVVEEN trok dit keer aan het langste eind tegen vv Bahrein. De grote finale van het toernooi werd met 2-0 gewonnen door FC Binnenkantje voet.

,,Wij vonden het een zeer geslaagd toernooi. We willen deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook bedanken voor hun medewerking aan dit toernooi”, aldus de activiteitencommissie van SV Pesse.

Andere jaren

2017
2015
2014